CREDINCIOSUL ŞI COMOARA 1

CREDINCIOSUL ŞI COMOARA 1 (Genesa.43:20-23) By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: „Fiti pe pace! Nu va temeti de nimic. Dumnezeul vostru, Dumnezeul tatalui vostru, v-a pus pe ascuns o comoara in saci. Argintul vostru a trecut prin mainile mele.” (Genesa.43:23).

„Domnule, noi ne-am mai coborat o data aici, ca sa cumparam merinde. Apoi, cand am ajuns la locul unde trebuia sa ramanem peste noapte, ne-am deschis sacii; si iata ca argintul fiecaruia era la gura sacului sau, argintul nostru, dupa greutatea lui: si l-am adus inapoi cu noi. Am adus si alt argint, ca sa cumparam merinde. Nu stim cine a pus argintul in sacii nostri.” Economul a raspuns: „Fiti pe pace! Nu va temeti de nimic. Dumnezeul vostru, Dumnezeul tatalui vostru, v-a pus pe ascuns o comoara in saci. Argintul vostru a trecut prin mainile mele.” Si le-a adus si pe Simeon. (Genesa.43:20-23).

1.Înţeleptul e un om bogat avînd o comoară de preţ: Comori de pret si untdelemn sunt in locuinta celui intelept, dar omul fara minte le risipeste. – (Prov.21:20).

2.Sionul are comoară temerea de Domnul: Zilele tale sunt statornice, intelepciunea si priceperea sunt un izvor de mantuire; frica de Domnul, iata comoara Sionului. (Isa.33:6).

3. Creştinul are toate comorile în Hristos: pentru ca sa li se imbarbateze inimile, sa fie uniti in dragoste si sa capete toate bogatiile plinatatii de pricepere, ca sa cunoasca taina lui Dumnezeu Tatal, adica pe Hristos, in care sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei. (Coloseni.2:2-3).

4. Credinciosul a găsit comoara bucuriei: Cand urmez invataturile Tale, ma bucur de parc-as avea toate comorile. (Ps.119:14).

5. Creştinul a găsit adevărata comoară pe Hristos: Comoara aceasta o purtam in niste vase de lut, pentru ca aceasta putere nemaipomenita sa fie de la Dumnezeu, si nu de la noi. (2Cor.4:7).

VA URMA…

~sprelumină~
(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s