CREDINCIOSUL ŞI COMOARA 2

CREDINCIOSUL ŞI COMOARA 2 (Genesa.43:20-23) By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: “Fiti pe pace! Nu va temeti de nimic. Dumnezeul vostru, Dumnezeul tatalui vostru, v-a pus pe ascuns o comoara in saci. Argintul vostru a trecut prin mainile mele.” (Genesa.43:23).

 

6.O COMOARĂ BUNĂ PENTRU VIITOR: asa ca sa-si stranga pentru vremea viitoare, drept comoara, o buna temelie, pentru ca sa apuce adevarata viata. (1Tim.6:19).

7. O COMOARĂ DE PREŢ: Imparatia cerurilor se mai aseamana cu o comoara ascunsa intr-o tarina. Omul care o gaseste o ascunde; si, de bucuria ei, se duce si vinde tot ce are si cumpara tarina aceea. (Mat.13:44).

8.O COMOARĂ ÎN CER: Nu va strangeti comori pe pamant, unde le mananca moliile si rugina si unde le sapa si le fura hotii; ci strangeti-va comori in cer, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura. Pentru ca unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra. (Matei.6:19-21).

9. O COMOARĂ A ÎNŢELEPCIUNI: Fiule, daca vei primi cuvintele mele, daca vei pastra cu tine invataturile mele, daca vei lua aminte la intelepciune si daca-ti vei pleca inima la pricepere; daca vei cere intelepciune si daca te vei ruga pentru pricepere, daca o vei cauta ca argintul si vei umbla dupa ea ca dupa o comoara, atunci vei intelege frica de Domnul si vei gasi cunostinta lui Dumnezeu. Caci Domnul da intelepciune; din gura Lui iese cunostinta si pricepere. (Prov.2:1-6).

~sprelumină~
(duţu)

Lasă un comentariu