ŞAPTE LUCRURI PE CARE DUMNEZEU LE URĂŞTE 1.

ŞAPTE LUCRURI PE CARE DUMNEZEU LE URĂŞTE 1. (Prov.6:16-17) By David (duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Sase lucruri uraste Domnul si chiar sapte Ii sunt urate: (Prov.6:16) Dacă sunt lucruri pe care Dumnezeu le iubeşte, spre care se uită cu plăcere, uite şapte lucruri care sunt urîte Domnului:

OCHII TRUFAŞI = mîndria (vers.17a)

1.CARE (CINE) ESTE OMUL TRUFAŞ?                                                                                                                                   TRUFAŞ = Plin de trufie, peste măsură de mândru, de orgolios; înfumurat, arogant, îngâmfat.

 

2.NUMĂRUL TRUFAŞILOR ESTE MARE, O MULŢIME DE OAMENI: Este un neam de oameni ai caror ochi sunt trufasi si care isi tin pleoapele sus. (Prov.30:13).

 

3. TRUFAŞI ODATĂ DESCOPERIŢI SUNT OCOLIŢI, OAMENI NU POT SĂ STEA ÎN APROPIEREA CELOR TRUFĂŞI, IAR DUMNEZEU ÎI URĂŞTE: Varsa-ti valurile maniei tale si doboara cu o privire pe cei trufasi! (Iov.40:11). Smereste cu o privire pe cei trufasi, zdrobeste pe loc pe cei rai, (Iov.40:12).

 

4. E O FERICIRE SĂ POŢI STA DEPARTE DE CEI TRUFAŞI: Ferice de omul care isi pune increderea in Domnul si care nu se indreapta spre cei trufasi si mincinosi! (Ps.40:4).

 

5. TRUFAŞI AU O FERICIRE TEMPORARĂ: Acum fericim pe cei trufasi; da, celor rai le merge bine; da, ei ispitesc pe Dumnezeu, si scapa!” (Mal.3:15).

 

6. TRUFAŞI SUNT CONDAMNAŢI DE OPINIA PUBLICĂ (de marea majoritate) SUNT VREDNICI DE MOARTE: barfitori, uratori de Dumnezeu, obraznici, trufasi, laudarosi, nascocitori de rele, neascultatori de parinti, fara pricepere, calcatori de cuvant, fara dragoste fireasca, neinduplecati, fara mila. Si, macar ca stiu hotararea lui Dumnezeu, ca cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totusi, ei nu numai ca le fac, dar si gasesc de buni pe cei ce le fac. (Rom.1:30-32).

 

7. TRUFAŞI SUNT OAMENI VREMURILOR GRELE A CELOR DIN URMĂ: Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, (2Tim.3:1-2).

 

8.. DUMNEZEU ARE UN CUVÎNT ASPRU PENTRU CEI TRUFAŞI: „Voi pedepsi – zice Domnul – lumea pentru rautatea ei, si pe cei rai, pentru nelegiuirile lor; voi face sa inceteze mandria celor trufasi si voi dobori semetia celor asupritori. (Isa.13:11). Caci iata, vine ziua care va arde ca un cuptor! Toti cei trufasi si toti cei rai vor fi ca miristea; ziua care vine ii va arde, zice Domnul ostirilor, si nu le va lasa nici radacina, nici ramura. (Mal.4:1).

VA URMA…
~sprelumină~
(duţu)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s