”VIERMII” TINEREȚI SI NU NUMAI”

”VIERMII” TINEREȚI SI NU NUMAI”

Postarea de faţă, este o postare ce am primit-o de la un frate păstor bine cunoscut în Romănia, care ar vrea să vină în ajutorul sufletelor, şi în mod special a acelor tinere. Te sfătuiesc să citeşti articolul, să te gîndeşti , după care poţi să comentezi, ori să apelezi pentru ajutor (totul va fi direcţionat spre fratele păstor din Romînia)

Dragi tineri, Vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiți. Dar dacă cineva a păcătuit avem la Tatăl un Mijlocitor…I Ioan 2:1
Viața fiecăruia e prea scumpă si odată cheltuită nu o mai poți recupera, iar consecințele faptelor noastre sunt inevitabile.
Chiar dacă tu esti special pentru Dumnezeu vei fi ispitit și asaltat mereu de Cel rău prin lucrarea câtorva ”viermi” cum îi numesc în mesajul acesta.

Îl adresez cu căldură creștinească tuturor tinerilor, încerc să demasc anumite practici rele, obișnuite, dar și să încurajez pe cei ce vor să asculte spre fericirea lor.

Voi începe cu un ”viermișor” care nu mai deranjeză, pentru că il găsim peste tot; neascultarea de părinți.
Neascultarea atrage după sine neîntârziat foarte multe greutăți lipsind-vă de binecuvântarile divine. Bătrâni, bolvani mai puțini școlați, oricum ar fi părinții, trebuie cinstiți pentru ca Dumnezeu să vă binecuvinteze. Restaurează urgent o bună comunicare cu părinti cinstindu-i pentru fericirea ta. Doamne ajută!

Stiu că aveti nevoie de socializare si căutați tipare. Sunt tot mai puține modele cristice, demne de urmat, totuși există și e datoria fiecăruia să urmăm asemenea exemple. Rupe-o grabnic cu găștile actualilor sau foștilor colegi, inclusiv a celor religioase, care hrănesc ”viermi” rebeliuni, care ți-au cucerit inima și vor să te atragă spre iad. Ai fugit de sub calda autoritate părintească la una aspră, nemiloasă, distructivă. Dacă azi mândria te impiedică să recunosti într-o zi gol, bolnav si părăsit poate fără nici o șansă iți vei aduce aminte de mesajul acesta. Dumnezeu îți dăruiește zilnic 86.400 de secunde. Cîte din ele le folosește pentru ai multumi si sluji? Știii că oricare poate fi ultima? Inainte de primul colț sau după oricare. El îți poate bloca elanul și să rămîi nenorocit sau pierdut etern? Doamne ai milă!
Familiile în care am venit sunt foarte diferite, etnic, social, religios. Chiar și în aceeasi familie sau biserică sunt mari diferențe. În asemenea condiți înflorește un alt grup de ”viermișori” considerați drăgălași pentru că au mulți consumatori: bârfa, invidia, calomiile, vorbirea de rău si altele asemănătoare. Poți ajunge într-un complex de inferioritate, sau să te așezi într-un castel de paie făurit cu trudă de părință tăi, în ambele situații acești viermișori se dezvoltă vertiginos dacă-i hrănești. Ei blochează progresul tău consumîndu-ți contul și comorile unice ale personalități tale. Tu esti o făptură minunată, așa cum te-a creeat El. Încă n-ai văzut asta!? Bucură-te și fii mulțumitor (Ps 139;14)
Sunt foarte mulți care ar putea să se plîngă și nu fac asta.
De ce murmuri și cîrtești continu?! Parteneriatul tău cu Dumnezeu îți va aduce mai multe reușite decît îți imaginezi. Aroganța pentru ce ai primit vremelnic, uitînd că în toate depinzi de El te așează pe topoganul prăpăstios al parcurilor de distracție și moarte. Doamne ai milă! Alături de părinții credincioși Domnului care, recunosc abaterile si reparăm ce se poate repara, vă spunem; Iertați-ne pentru lăcomia care ne-a robit aspirând la un viitor mai bun pentru voi, v-am lăsat singuri spre liniștea noastră la: Minimax, Cartoon, M.T.V. sau cine mai știe la ce ”canale” de mizeri.

Iertați-ne pentru nebunia nesupuneri și nemultumiri din familie apoi și față de slujitori Domnului, dispretuindu-i prin ”misiunile ” noastre incărcate de falsa spiritualitate neavând dragoste nici sfinteni. Ne-am îngrijit excesiv de exterior împopoțomându-l ca să ne acoperim sărăcia interioră. Am considerat mai importate ședințele noastre de răzvrătire decât întâlnirile de rugăciune, v-am otrăvit sufletele cu ura si vorbirea de rău. Ca să fie ai nostri pe podium am călcat pe alti, am schimbat smerenia, sfințeria dragostea cu violență, obrăznicie, prefăcătorie, iar voi ne copiați.
Prieteniile vostre seamănă perfect cu ale noastre, un cerc de interese și mândrie înșelându-ne crezând că si darurile spirituale le-ar impărți tot muritori. Doamne mai îndură-te …!
Vă avertizăm cu privire la acesti ”viermi” care au distrus vieți, famili, biserici uneori irecuperabil.
Roadele acestea sunt prea amare, noi am început să le gustăm. Vreți să ne depășiti în rebeliune? sau vrei cu pocăință, post și rugăciune la părtăsia închinări sfinte, să ne întâlnim? Integrează-te activ, dezinteresat de slava deșartă în biserica locală, respectă ascultă, iubeste sincer.
Mărturisește grabnic păstorului duhovnicesc toate aventurile tale, acceptă mustrarea și pedeapsa. Schimbă-ți viața, dă-i Domnului ce ai mai bun din tot ce ai, asta va curața drumul progresul tău în toate domeniile, altfel vor fi căderi repetate pâna la una irecuperabilă. Și răbdarea divină are un final.
Viața de familie spre care te îndrepți are nebănuite frumusețe și comori de binecuvântare pentru cei care trăiesc în curăție si reponsabilitate. Dacă nu, un alt ”vierme” colorat roade nederanjat lăsând urme profunde, e vorba de imoralitatea alimentată de gânduri, vorbe, practici pornografice cu care diavolul bombardează non stop.
Aceste urîciuni sunt accentuate în special de mas media prin filmele ”educative” cu care prieteniile lumi inclusiv a celei religioase te îmbie. Această ”educație” naște monștri a căror venin autodistruge.
Nu căuta parfumul necunoscuților oricîte laude ar avea, căci până si zâmbetul acestora nepoti sau nepoate ale Dalilei lăsa urme adânci de durere. Nu te juca cu sentimentele nimănui că toate lacrimile semănate o sa le culegi îndestulat. Căci buzele femeii străine strecoară miere, şi cerul gurii ei este mai lunecos decât untdelemnul; dar la urmă este amară ca pelinul, ascuţită ca o sabie cu două tăişuri. Picioarele ei coboară la moarte, paşii ei dau în Locuinţa morţilor. Aşa că ea nu poate găsi calea vieţii, rătăceşte în căile ei şi nu ştie unde merge spune Înteleptul. E prea groznic,însă păcatul întotdeauna te duce mai departe decât vrei si plătești pentru el mai mult decât te astepti.Dumnezeu care încă te mai iubeste mi-a dat acest mesaj pt. tine.

Ascultându-l vei trece biruitor prin negura spirituală și vânturile aspre ale tinereți. Temete de Dumnezeu si păzeste poruncile Lui asta e datoria fiecaruia – Plăteste la timp datoria altfel ”viermi” amintiți si colaboratori lor vor coborâ în inferm tineretea ta.
Totuși Dumnezeu încă te mai iubește, a rămas acelasi sfânt, așa ne vrea și pe noi. Munca este comoara de preț a unui om, iar lenea,minciuna si surorile lor sunt pedepsite într-o zi. Ignorarea întâlnirilor de rugăciune în pofida întrecerilor în afaceri sau sportive, accentuarea exterioră si prin îmbrăcăminte a goliciuni spirituale interiore, obrăznicia și desfrâul chiar și în faze incipiente sunt alți câțiva ”viermisori” care ucid sufetele scumpe pentru care a murit Hristos.
Pentru adormirea constiintei acceptăm încuscrirea acestora cu ”laudă si închinare” că doar așa cred unii că vom scăpa de pedepsă. Dar vai ce înselăciune! spun răspicat creștinii a căror constință nu-i pătată.
Primele semne că permiți aceestor ”viermi” să actioneze în viața ta sunt: necredința, nepăsarea făță de valorile Bibliei apoi decepții, nesiguranță tulburări de tot felul și chiar mai grav. Iată însă o veste bună, diavolul care te-a înșelat este biruit.
Isus are toată puterea în cer și pe pământ. El are ultimul cuvânt, ascultă-L. Îți doresc o tinerețe si bătrânețe fericită, Ascultă si îndepăretează ”viermi” enumerati mai sus, ca să nu te nenorocești zilnic din zorile vietii.
Adună zilnic, Cuvântul Biblie în inima ta,obiceiul acesta sfânt îți va da putere să biruiești păcatul din viața ta. Pe mine si mesajul acesta il poti neglija dar într-o zi te va opri din goana tinereți tale Cel Atotputernic si pentru toate vei fi judecat.
*** Fii binecuvintat dragul meu, oriunde ai fi, Domnul încă te mai iubeste.

Dacă pot să te ajut, ai întrebări, nelămuriri, nevoie de rugăciune, nu ezita să-mi scrii: un păstor sufletesc (slujitor al Domnului), caruia ii pasa de sufletul tău.
***Comentarile sunt bine venite, cererea pentru ajutor e apreciată. Domnul să vă binecuvinteze.
~sprelumina~

(dutu)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s