OAMENI DE CARE SE FOLOSEŞTE DUMNEZEU

OAMENI DE CARE SE FOLOSEŞTE DUMNEZEU (2Tim.2:1-26) By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: Totusi temelia tare a lui Dumnezeu sta nezguduita, avand pecetea aceasta: „Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Lui”; si: „Oricine rosteste Numele Domnului sa se departeze de faradelege!” (2Tim.2:19).

 

1. OAMENI CARE ÎŞI RECUNOSC PĂCĂTOŞENIA ŞI PRIN MĂRTURISIRE CAUTĂ SĂ SCAPE DE PĂCAT: Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curete de orice nelegiuire. (1Ioan.1:9).
2. OAMENI CARE ACCEPTĂ CURĂŢIREA / SPĂLAREA DE PĂCAT: Dar daca umblam in lumina, dupa cum El insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curata de orice pacat. (1Ioan.1:7).
3. OAMENI CARE STAU DEPARTE DE FĂRDELEGE : Totusi temelia tare a lui Dumnezeu sta nezguduita, avand pecetea aceasta: „Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Lui”; si: „Oricine rosteste Numele Domnului sa se departeze de faradelege!” (2Tim.2:19).
4. OAMENI CARE CAUTĂ SĂ SE PĂSTREZE CURAŢI: Cum isi va tine tanarul curata cararea? Indreptandu-se dupa cuvantul Tau. (Ps.119:9).
5. OAMENI CARE URMARESC O TRĂIRE SFÎNTĂ: Fugi de poftele tineretii si urmareste neprihanirea, credinta, dragostea, pacea, impreuna cu cei ce cheama pe Domnul dintr-o inima curata. (2Tim.2:22a).
6. OAMENI CARE SE ASOCIEAZĂ CU CEI NEPRIHĂNIŢI: Fugi de poftele tineretii si urmareste neprihanirea, credinta, dragostea, pacea, impreuna cu cei ce cheama pe Domnul dintr-o inima curata. (2Tim.2:22b).
7. OAMENI CARE CAUTĂ PACEA ŞI TRĂIESC ÎN PACE: Fereste-te de intrebarile nebune si nefolositoare, caci stii ca dau nastere la certuri. Si robul Domnului nu trebuie sa se certe; ci sa fie bland cu toti, in stare sa invete pe toti, plin de ingaduinta rabdatoare(2Tim.2:23-24).
8. OAMENI CARE CAUTĂ SĂ ÎNDREPTE / ADUCĂ PE ALŢI LA HRISTOS: sa indrepte cu blandete pe potrivnici, in nadejdea ca Dumnezeu le va da pocainta, ca sa ajunga la cunostinta adevarului; si, venindu-si in fire, sa se desprinda din cursa diavolului, de care au fost prinsi ca sa-i faca voia. (2Tim.2:25-26).
~sprelumină~
(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s