DESPRE CASATORIE (13)

DESPRE CASATORIE (13)

Activităţi familiale în zilele de sărbătoare şi la aniversări

Am văzut că sărbătorile noastre nu trebuie petrecute după modelul lumii şi totuşi acestea nu trebuie trecute cu vederea, căci acest lucru va aduce neplăcere copiilor noştri. În aceste vremuri, când există primejdia ca micuţii noştri să fi expuşi acelor influenţe rele şi să fie întinaţi de plăcerile şi senzaţiile lumii, părinţii trebuie să caute serios să studieze cu ce pot înlocui acele distracţii periculoase. Faceţi-i pe copiii voştri să înţeleagă că aveţi în vedere binele şi fericirea lor.
Prin ţinerea sărbătorilor, oamenii, atât din lume, cât şi din biserici, au fost educaţi să creadă că aceste zile, în care se leneveşte, sunt esenţiale pentru sănătatea şi fericirea lor, însă rezultatele au arătat că ele sunt pline de rele.

După ce se termină o zi de căutare de plăceri, unde este satisfacţia căutătorului de plăceri? Ca lucrători creştini, pe cine au ajutat ei în vederea unei vieţi mai bune, mai înalte, mai curate? Ce ar vedea ei, dacă ar putea privi cele scrise în raportul îngerului? O zi pierdută! O zi pierdută pentru sufletul lor, a fost o zi pierdută şi pentru cauza lui Hristos, pentru că nu s-a realizat nici un bine. Poate au avut şi alte zile pierdute, însă această zi rămâne irosită în van, în discuţii deşarte, fete cu băieţi şi băieţi cu fete.
Niciodată nu vor mai avea aceleaşi ocazii. Mai bine ar fi ales o muncă foarte grea în acea zi de sărbătoare. Ei n-au folosit bine acea zi de sărbătoare şi aceasta a trecut în veşnicie, iar la judecată, în dreptul ei va fi scris: irosită.

Cauza lui Dumnezeu pe primul plan
Nu ar fi mai bine pentru noi să păzim sărbătorile spre slava lui Dumnezeu, reamintindu-ne felul cum S-a purtat El faţă de noi? Nu ar fi bine să luăm aminte la binecuvântările Sale din trecut şi să ne aducem aminte de avertizările făcute sufletelor noastre, ca să nu-L uităm pe Dumnezeu?

Lumea are multe sărbători şi oamenii se afundă în jocuri, curse de cai, jocuri de noroc, fumat şi beţii. N-ar trebui oare ca poporul lui Dumnezeu să aibă mai des adunări sfinte, în care să-I mulţumească lui Dumnzeu pentru binecuvântările Sale bogate?

Dorim să avem în biserică oameni care să aibă abilitatea de a-i organiza şi instrui pe tineri şi tinere pentru lucrarea de alinare a nevoilor omenirii şi de a lucra pentru mântuirea sufletelor bărbaţilor, femeilor, tinerilor şi copiilor. Nu va fi posibil ca aceştia să-şi dedice tot timpul datorită faptului că ei trebuie să lucreze pentru a-şi câştiga existenţa. Totuşi, ei au zilele de sărbători şi alte ocazii pe care le pot devota pentru serviciul creştin şi pentru a face bine pe această cale, dacă nu pot contribui cu alte mijloace.
Când aveţi o sărbătoare, faceţi din aceasta o zi plăcută şi fericită pentru copiii voştri; de asemenea, faceţi din ea o zi plăcută pentru cei săraci şi necăjiţi. Nu lăsaţi ca acea zi să treacă fără a-i aduce mulţumire şi daruri de mulţumire Domnului Isus.

Aniversările – ocazii de laudă la adresa lui Dumnezeu
În rânduiala iudaică, după porunca lui Dumnezeu Însuşi, la naşterea copiilor era adusă o jertfă. În zilele noastre, îi vedem pe părinţi trudind din greu pentru a face cadouri copiilor lor, cu ocazia zilei de naştere; ei fac din aceasta o ocazie de a-l onora pe copil, ca şi când datorăm onoare fiinţei omeneşti. Satana şi-a avut aportul său în această stare de lucruri; el a abătut minţile şi darurile, îndrepându-le către fiinţele omeneşti; astfel, gândurile copiilor sunt dirijate către ei înşişi, ca şi când ei sunt obiectul unor favoruri deosebite.

Cu ocazia zilei de naştere, copiii trebuie învăţaţi că ei au motive de mulţumire la adresa lui Dumnezeu pentru purtarea Sa de grijă, plină de bunătate, în viaţa lor, pentru încă un an. Astfel, pot fi date lecţii foarte preţioase. Pentru viaţă, sănătate, hrană şi îmbrăcăminte, cât şi pentru nădejdea vieţii veşnice, noi suntem datori Dătătorului tuturor îndurărilor; şi tot datorită lui Dumnezeu, noi recunoaştem darurile care vin din mâna Lui şi ne prezentăm darurile de mulţumire Celui mai mare binefăcător al nostru. Aceste daruri, cu ocazia zilei de naştere, sunt apreciate de cer.

Învăţaţi-i să treacă în revistă anul care a trecut din viaţa lor şi să cugete dacă le-ar produce bucurie să vadă ce este scris în dreptul acestui an, în cărţile din ceruri. Încurajaţi-i să gândească dacă comportamentul, cuvintele şi faptele lor Îi sunt pe plac lui Dumnezeu. S-au străduit ca viaţa lor să se asemene tot mai mult cu cea a Domnului Isus, să fie frumoasă şi plăcută lui Dumnezeu? Învăţaţi-i cunoaşterea de Dumnezeu, a căilor Sale, a preceptelor Sale.

Eu am spus familiei mele şi prietenilor mei că nu doresc să mi se facă vreun dar de ziua mea de naştere sau de Crăciun, decât dacă mi se îngăduie ca respectivul dar să îl dau mai departe pentru vistieria Domnului, ca să fie întrebuinţat pentru întemeierea de misiuni. Sursa =Daniel Notar
amin

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s