DIFERENŢA DINTRE EVANGHELI

DIFERENŢA DINTRE EVANGHELI (1Cor.15:1- 4) By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: *Cuvîntul de aur: Va fac cunoscut, fratilor, Evanghelia pe care v-am propovaduit-o, pe care ati primit-o, in care ati ramas si prin care sunteti mantuiti, daca o tineti asa dupa cum v-am propovaduit-o; altfel, degeaba ati crezut. (1Cor.15:1-2).

Chiar dacă nu am spus prea multe încă despre Adevărata Evanghelie, aş vrea să precizez că între Evanghelia Adevărată şi celelalte evanghelii este o mare diferenţă, aceste diferenţe constă în:

1.AUTORI EVANGHELILOR.
(a) Autorul Evangheliei Adevărate este Dumnezeu, care S-a gîndit la o veste bună pentru noi, şi vestea a venit prin trimiterea în lume a Fiului Său pentru salvarea celor care vor crede în El: Dupa ce a fost inchis Ioan, Isus a venit in Galileea si propovaduia Evanghelia lui Dumnezeu. (Marc.1:14).
(b)Autorii evanghelilor false, sunt toţi aceia care nu au trimiterea de Sus în vestirea Adevăratei Evangheli dar văzînd o sursă de cîştig trecător/pămîntesc s-au gîndit să predice o evanghelie, a lor, a hainelor, a televizoarelor, a prosperităţi, a…

2. SLUJITORI EVANGHELILOR
(a)Pentru Evanghelia Adevărată, lucrează dăruindu-se pe sine pentru cîştigarea sufletelor pentru Hristos şi a Lui Împărăţie, nu e aşa important pentru aceştia salariul trecător, ci e important, dobîndirea vieţii veşnice în urma bunei lor slujiri.
-slujitori acestei Evangheli au trimiterea direct de la Dumnezeu Fiul: „Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura. (Marc.16:15)
-Slujitori Adevăratei Evangheli, trăiesc şi lucrează ca răspuns a ce a făcut şi va face Hristos pentru ei: Si El a murit pentru toti, pentru ca cei ce traiesc sa nu mai traiasca pentru ei insisi, ci pentru Cel ce a murit si a inviat pentru ei. (2Cor.5:15).
-Nu este cîştigul pămîtesc scopul lor primar ci sufletele pentru Hristos: Tot asa, Domnul a randuit ca cei ce propovaduiesc Evanghelia sa traiasca din Evanghelie. (1Cor.9:14)
(b) Pentru evanghelile false, slujitori lucrează cu o normă întreagă pentru un cîştig trecător, bani, nume, poziţie, desfătare, petrecere, se pare că aceştia ştiu prea bine că nu vestesc Adevărata Evanghelie.

***O LINIE DUBLĂ MARCHEAZĂ DRUMUL SLUJITORILOR, CÎND LINEA E ATINSĂ COMPROMISUL E FĂCUT ŞI TRECEREA ÎN PARTEA CEALALTĂ ESTE INEVITABILĂ: Nicio sluga nu poate sluji la doi stapani; caci sau va uri pe unul, si va iubi pe celalalt sau va tine numai la unul, si va nesocoti pe celalalt. Nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona.” (Luc.16:13).

3. AVANTAJELE ORI DESAVANTAJELE PREDICĂRI EVANGHELILOR.
-Dacă evanghelile sunt diferite, slujitori cu intenţi şi scopuri diferite şi rezultatul este diferit.
(a) Pentru slujitori Adevăratei Evanghelie se deschide în faţă un drum îngust, cu o poartă strîmptă care se va deschide în Impărăţia lui Dumnezeu ori Raiul lui Dumnezeu unde va fi veşnic fericire:
-„Veniti binecuvantatii Tatalui Meu de mosteniti Imparatia care v-a fost pregatita de la intemeierea lumii. (Mat.25:34).
-Nu va mai fi nimic vrednic de blestem acolo. Scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului vor fi in ea. Robii Lui Ii vor sluji. (Apoc.22:3).
(b) Pentru slujitorii evanghelilor false drumul lor este pavat cu intenţi bune, larg, şi cu o poartă largă care se va deschide direct în iad: Iar pe robul acela netrebnic, aruncati-l in intunericul de afara: acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor.” (Mat.25:30).Va fi plansul si scrasnirea dintilor, cand veti vedea pe Avraam, pe Isaac si pe Iacov si pe toti prorocii in Imparatia lui Dumnezeu, iar pe voi scosi afara. (Luc.13:28).

În concluzie: Ai grije ce trimis eşti, ce evanghelie împărtăşeşti, iar pentru ascultători nu primiţi pe orişicine şi nu ascultaţi orice evanghelie căci numai una este Adevărata Evanghelie.
-Daca vine cineva la voi, si nu va aduce invatatura aceasta, sa nu-l primiti in casa si sa nu-i ziceti: „Bun venit!” (2Ioan.1:10).
-Caci cine-i zice: „Bun venit!”, se face partas faptelor lui rele. (2Ioan.1:11).

~sprelumină~
(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s