TINERE, FII UN MODEL PENTRU ALŢI (2)

TINERE, FII UN MODEL PENTRU ALŢI (2) (1Tim.4:11-16)     By David (duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea; ci fii o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie.(1Tim.4:12).

UN MODEL DE PRIVIT, O PILDĂ DE URMAT …

2. ÎN UMBLARE – ÎN PURTARE

-Proverbul romȃnesc: ori te poartă cum ţi-e vorba, ori vorbeşte cum ţi-e portul. Ucenicul lui Hristos trebuie să fie un model în umblarea de fiecare zi, pentru că oameni au tendinţe să facă nu ce le spui, ci mai degrabă ce le arăţi; asculta ce spune popa, dar nu face ce zice popa, o zicală care nu ar fi bines ă se aplice nici la un slujitor al Evangheliei.

*PURTAREA TA SĂ DETERMINE PE ALŢI SĂ SLĂVEASCĂ PE DUMNEZEU: Sa aveti o purtare buna in mijlocul neamurilor, pentru ca, in ceea ce va vorbesc de rau ca pe niste facatori de rele, prin faptele voastre bune pe care le vad sa slaveasca pe Dumnezeu in ziua cercetarii. (1Pet.2:12).

*PURTAREA TA SĂ SCOATĂ ÎN EVIDENŢĂ ÎNŢELEPCIUNEA CARE AI DOBÎNDITO: Cine dintre voi este intelept si priceput? Sa-si arate, prin purtarea lui buna, faptele facute cu blandetea intelepciunii! (Iac.3:13).

*NU POŢI SĂ TE NUMEŞTI SFÎNT DACĂ ÎŢI LIPSEŞTE COMPORTAMENTUL UNUI SFÎNT: Ci, dupa cum Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra. (1Pet.1:15).

* COMPORTAMENTUL TĂU SĂ ÎNCHIDĂ GURA BÎRFITORULUI: avand un cuget curat; pentru ca cei ce barfesc purtarea voastra buna in Hristos sa ramana de rusine tocmai in lucrurile in care va vorbesc de rau. (1Pet.3:16).

VA URMA….

~sprelumină~

(duţu)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s