CUM AM PUTEA ÎNTRISTA PE DUHUL SFÎNT?

CUM AM PUTEA ÎNTRISTA PE DUHUL SFÎNT?

1.HULINDU-L: dar oricine va huli impotriva Duhului Sfant nu va capata iertare in veac: ci este vinovat de un pacat vesnic.” (Marc.3:29).

***A HULI = A spune vorbe de ocară sau de batjocură la adresa cuiva, a ocărî pe cineva, a vorbi de rău, a calomnia, a defăima , a bîrfi, a cleveti, denigra, discredita, ponegri(după http://dexonline.ro ).
-Acuma să ne verificăm poziţia noastră cu privire la Duhul Sfînt, ce atitudine luăm, caci dacă se întîmplă să hulim pe Duhul Sfînt, ne încărcăm cu un păcat veşnic, cu o pedeapsă veşnică.

 

 

 

2.MINŢINDU-L: Petru i-a zis: “Anania, pentru ce ti-a umplut Satana inima ca sa minti pe Duhul Sfant si sa ascunzi o parte din pretul mosioarei? (Fapt.5:3).
***MINȚÍ = A face afirmații care denaturează în mod intenționat adevărul, a spune minciuni A înșela în dragoste pe cineva. A induce în eroare (recurgând la minciuni); a face să ia un neadevăr drept adevăr; a înșela; a păcăli; a amăgi (după http://dexonline.ro ).
-Anania şi Safira au pus interesele lor mai presus de interesele comunităţi, şi-au pierdut încrederea în Dumnezeu, iar pentru aş acoperi fapta s-au folosit de minciună. Minciună împotriva Duhului Sfînt, se pare că ei s-au prezentat în faţa Apostolului Petru cu o înfăţişare plină de pietate, s-au dat drept alţi, creştini prefăcuţi, dar nu au putut să treacă de Duhul Sfînt care i-a descoperit îndată.
-Pentru o asemena faptă nu am mai avut şansa recuperări fiind loviţi cu moartea.

 

 

 

3. NEÎNCREDEREA: Zic, dar: umblati carmuiti de Duhul si nu impliniti poftele firii pamantesti. (Gal.5:16).
***NEÎNCRÉDERE = Lipsă de încredere; îndoială, suspiciune. teamă de a fi înșelat. (după http://dexonline.ro ).
-Neîncredera îl aşează pe un anumit credincios în poziţia de aş pierde încrederea în ajutorul acordat din partea Domnului, în promisiunile făcute de El, apelînd la fapte şi acţiuni neîngăduite de Duhul Sfînt, ci mai degrabă aprobate de irea pămîntească.

 

 

 

4. STINGEREA DUHULUI SFÎNT: Nu stingeti Duhul. (1Tes.5:19).
***STÍNGE = A face să nu mai ardă, a opri din ardere focul sau obiectele care ard. A face să nu mai lumineze, să nu mai radieze etc. sau a înceta să lumineze, să radieze, a calma, domoli, linişti, omorî.A înceta de a arde. Focul s-a stins. A înceta de a lumina. Lămpile s-au stins. A înceta de a fi, de a exista. Dorul s-a stins. (după http://dexonline.ro ).
-Trăim într-o vreme cînd Duhul Sfînt se pare că lucrează tot mai rar printre noi, unul din motive este chiar acesta, suntem nişte pompierii gata de a stinge orice foc al Duhului Sfînt. Cînd cineva vorbeşte înflăcărat sub puterea Duhului suntem gata să îl aducem la nivelul nostrum, cînd cineva proproceşte suntem gata să dispreţuim. Biblia nu ne învaţă aşa ci mai degrabă referitor la Focul aprins al Duhului Sfînt ne spune următoarele:
-Nu stingeti Duhul. (1Tes.5:19),
– Nu dispretuiti prorociile. (1Tes.5:20),
– Ci cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun. (1Tes.5:21).

 

 

 

5. ÎN CONCLUZIE; EXISTĂ ŞANSĂ ATÎTA VREME CÎT…
(a) Cînd aplicăm îndreptarea: Ci indemnati-va unii pe altii in fiecare zi, cata vreme se zice: “astazi”, pentru ca niciunul din voi sa nu se impietreasca prin inselaciunea pacatului. (Evr.3:13).
(b) Cîtă vreme nu e prea tîrziu: cata vreme se zice: “Astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile, ca in ziua razvratirii.” (Evr.3:15).

~sprelumina~

(dutu)

Lasă un comentariu