„EVANGHELIA LIBERALĂ” O ALTĂ EVANGHELIE?

„EVANGHELIA LIBERALĂ” O ALTĂ EVANGHELIE? (1Cor.15:1- 4)    By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: Va fac cunoscut, fratilor, Evanghelia pe care v-am propovaduit-o, pe care ati primit-o, in care ati ramas si prin care sunteti mantuiti, daca o tineti asa dupa cum v-am propovaduit-o; altfel, degeaba ati crezut. (1Cor.15:1-2).

NUMAI EVANGHELIA LUI HRISTOS E ADEVĂRATA EVANGHELIE

-Evanghelia liberală, nu e adevărata Evanghelie, aceasta evanghelie se bazează în încrederea pe lucrurile din jur mai mult decît pe încrederea în Dumnezeu.
-Această evanghelie spune că omul este bun, şi că el omul trebuie să fie centrul privirii omeneşti, adevărata Evanghelie ne spune că omul e păcătos, şi toată lumea zace în cel rău: Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. (Rom.3:23) Stim ca suntem din Dumnezeu si ca toata lumea zace in cel rau. (1Ioan.5:19), aceasta e adevărata stare a omului.
-Această evanghelie nu neagă Raiul şi nici Iadul, ea spune căci toţi oameni vor ajunge în Rai, că Dumnezeu nu este aşa de rău ca să trimită oameni în Iad, pe cînd adevărata Evanghelie ne învaţă cu totul altceva, Iadul a fost pregătit pentru diavolul, dar tot acolo vor ajunge şi aceia care l-au respins pe Isus ca Domn şi Mîntuitor al lor: „Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui! (Mat.25:41).
-Această evanghelie ne spune despre mîntuirea prin faptele personale; fă tot ce poţi. Adevărata Evanghelie ne spune despre credinţa în Domnul Isus acceptarea Lui ca Domn şi Mîntuitor, şi facerea faptelor ca răspuns al mîntuiri noastre dată de El: Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efes.2:8) Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni. (Efes.2:9).
-Această evanghelie cînd este vorba de a ajuta pe săracul şi lipsitul de lîngă tine, căci aceasta e problema guvernului, ori a omului care datorită stări lui a ajuns acolo. Pe undeva au o parte din adevăr, dar adevărata Evanghelie cît priveşte săracul de lîngă noi ne învaţă: Intotdeauna vor fi saraci in tara; de aceea iti dau porunca aceasta: „Sa-ti deschizi mana fata de fratele tau, fata de sarac si fata de cel lipsit din tara ta.” (Deut.15:11), deci e datoria guvernului, dar e datoria fiecărui creştin de a ajuta, de aşi arăta mila faţă de săracul de lîngă el.
-Aceasta evanghelie vorbeşte de potenţialul pe care omul îl are, dar ignoră complect păcătoşenia acestuia.

***Apostolul Pavel vine cu o lămurire, cu o specificaţie clară asupra altei evangheli cît şi asupra celor care aduc altă evanghelie: Ma mir ca treceti asa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos la o alta Evanghelie. Nu doar ca este o alta Evanghelie; dar sunt unii oameni care va tulbura si voiesc sa rastoarne Evanghelia lui Hristos. Dar, chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie deosebita de aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema! Cum am mai spus, o spun si acum: daca va propovaduieste cineva o Evanghelie deosebita de aceea pe care ati primit-o, sa fie anatema! (Galateni.1:6-9).
~sprelumină~
(duţu)

Lasă un comentariu