BIJUTERII

Suntem îndreptăţiţi să purtăm bijuterii?

 Dati Domnului slava pentru Numele Lui! Aduceti daruri si veniti inaintea Lui, inchinati-va inaintea Domnului cu podoabe sfinte. (1Cron.16:2)

Cei care caută să îndreptăţească purtarea de bijuterii de obicei se îndreaptă spre istorisirile din Biblie în care copiii lui Dumnezeu au purtat aur, argint sau bijuterii. De exemplu, Scripturile raportează fără vreun comentariu că Iosif purta un inel şi „un lanţ de aur la gât” (Geneza 41:42), că Saul purta o brăţară (2 Samuel 1:10), că lui Mardoheu i s-a dat un inel din partea lui Ahaşveroş (Estera 8:2) şi că împăratul Belşaţar i-a dat lui Daniel o haină de purpură şi „i-a pus un lănţişor de aur la gât” (Daniel 5:29).
Dar, reţineţi, doar pentru că vedem că s-a făcut un anume lucru în vremurile biblice nu înseamnă că Dumnezeu a fost de acord. Scripturile pur şi simplu raportează cu fidelitate istoria copiilor lui Dumnezeu, incluzându-le şi greşelile. Nu putem presupune că Dumnezeu este de acord cu astfel de obiceiuri doar pentru că aceste întâmplări dezgustătoare sunt amintite în Biblie. Alte pasaje din Scriptură ne spun clar că Dumnezeu condamnă alcoolul, incestul, prostituţia şi bijuteriile ca fiind contraproductive în îndeplinirea scopului Său pentru oameni.

O povestire deseori citată pentru a îndreptăţi bijuteriile este aceea a fiului risipitor. Întrucât tatăl „i-a pus un inel în deget,” unii spun că putem presupune că Dumnezeu vrea ca noi să purtăm bijuterii. Evident, aşa cum tocmai am văzut, această pildă nu este un comentariu inspirat dacă copiii lui Dumnezeu să poarte sau nu inele. Mai mult, inelul pe care tatăl i l-a dat fiului său probabil că era mai mult ca un fel de sigiliu, ce conţinea sigiliul familiei. Aceste inele se foloseau ca să se semneze pe documentele oficiale. Era semnătura familei. Mai degrabă decât un ornament spre a fi etalat, inelele de sigiliu reprezentau un instrument pentru a oficializa documentele şi de obicei se purtau pe degetul arătător.

Înainte ca fiul risipitor să plece, i-a cerut tatălui partea lui de moştenire. Odată ce a primit banii şi bunurile, a plecat de acasă şi a cheltuit totul „ducând o viaţă destrăbălată.” Luca 15:13. Fără bani şi sărac, neînţeleptul ridipitor s-a trezit mai târziu falit nemâncat şi îmbrăcat sărac. În disperare, s-a întors acasă, încrezându-se în bunătatea tatălui său ca să-l ia cel puţin ca argat al său. Fiul risipitor se simţea ca şi când nu mai merita să fie fiu, întrucât risipise jumătate din averea tatălui său, câştigată cu greu. Dar în loc de respingere, tatăl îi arătă o acceptare fără limite. Schimbă zdrenţele risipitorului cu o haină curată şi confortabilă şi îi încălţă picioarele lui goale. Umplu stomacul gol al fiului său cu un ospăţ. Iar fiului care tocmai îi risipise averea, acest tată îi dădu inelul de sigiliu – contul de cec al familiei – cu acces liber la averea care îi mai rămăsese.

Si tu, pustiito, ce vei face? Te vei imbraca in carmaz, te vei impodobi cu podoabe de aur, iti vei sulemeni ochii; dar degeaba te vei infrumuseta: ibovnicii tai te dispretuiesc si vor sa-ti ia viata. (Ier.4:30)

Dati Domnului slava cuvenita Numelui Lui! Inchinati-va inaintea Domnului imbracati cu podoabe sfinte! (Ps.29:2)

~sprelumina~

(dutu)

3 gânduri despre „BIJUTERII

 1. Mi-a venit în minte o întrebare: Când ultima dată ai tremurat înaintea Domnului?
  Da, aş vrea să mă cutremur în faţa Lui şi să recunosc măreţia şi atotputernicia Lui, trăind cu mai multă atenţie o viaţă plăcută Lui.
  ana
  anatatarandras.wordpress.com

  • Recunosc dragostea si bunatatea lui Dumnezeu care o are fata de mine in fiecare zi,in acelasi timp sunt constient de scazamintele vieti mele(traiesc in valea umbrelor morti aici unde diavolul se lupta dupa mine in fiecare zi)toate acestea ma aseaza in situatia sa stau inaintea Domnului meu cu frica si cu cutremur. Cand a fost ultima data cand am tremurat inaintea Lui? In fiecare zi;vadit ori de cate ori ma urc la amvon sa ii predic Cuvantului, dupa zeci de ani in predicare (cand alti au devenit profesionisti si i-au predicarea foarte usor)si azi mai trec prin mine aceiasi fiori ca la inceput,si azi genunchi imi mai tremura si azi stau la amvon cu gandul ca El e prezent si astept Cuvantul Lui(chiar daca dupa mii de schite ce le am ,sincer nicio data nu am aparut cu hartia ci am asteptat indurarea Lui.sunt multumit El e bun cu mine si intotdeauna mi-a dat Cuvantul Lui. Da sincer tremur inaintea Lui,chiar daca imi este Prieten,Mantuitor dar sunt constient ca imi este si Domn si trebuie sa-L ascult.

   • Amin.O marturie scurta dar in pline binecuvantari.Domnul sa va intareasca sa faceti ce El doreste,sa spuneti cu indrazneala adevarul,pentru ca traim vremurile cand adevarul nu se mai accepta,ci se accepta invataturile altor invatatori.2 TIMOTEI 4;1-5.Referitor la podoabe ar trebui sa se ia in seama ce spune Noul Testament in 1 Timotei 2;9-10,1 Petru 3;1-6.Sunt versete care imediat dupa convertirea mea in 1980,mi-au dat lumina in privinta lor,la idolilor mei pe care ii iubeam pana la aceia data.Mi-a fost pus in inima un dezgust,si le-am aruncat cat erau ele de multe,fara nici un regret.Am hotarat sa fiu originala,asa cum m-a creat Dumnezeu,fara sa ma mai ascund sub o masca a desertaciunii,o frumusete care nu are valoare inaintea lui Dumnezeu.Slava numai Lui,ca a lucrat asa ceva din primele zile ale manturii mele.M.M

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s