Inepuizabilul Iisus

Inepuizabilul Iisus

Iisus coroana de spini

Ce mă atrage și mă impresionează profund la Iisus este perspectiva Lui complet diferită asupra vieții și a lumii. El nu a căutat popularitatea, nu a urmărit puterea și nu a promovat revoluția. Nu S-a bazat pe strategii și nu a făcut politică. Nu a venit să critice, nu Și-a construit autoritatea pe slăbiciunea altora și nu a venit să dărâme ca să Își facă Sieși loc.

În schimb, Iisus a venit să mărturisească despre adevăr, să îndrepte ochii oamenilor către lucrurile care dau speranță și viață, în final, singurele care merită. Nu S-a concentrat pe lupta cu răul, ci a întrupat binele. Iisus a oferit o ilustrare a lumii desăvârșite pe care El a creat-o și a devenit un model care a demonstrat puterea iubirii, valoarea încrederii și posibilitatea reală a schimbării.

Eroii sunt cei care în viață, în situații deosebite, au oferit lumii mărturia uneia sau a mai multor virtuți, dar niciun alt erou pământesc sau mitic nu a reușit vreodată să schimbe perspectiva lumii atât de amplu, atât de simplu și atât de consecvent. De aceea, Iisus, care nu a promovat revoluția, a pus în mișcare un proces al schimbării, revoluționar și fără precedent. El, care nu a căutat popularitate, a marcat istoria prin influența Lui. El, care nu și-a propus să vâneze răul, a făcut răul să se vadă hidos și de nedorit.

E dificil să te asemeni cu Iisus, dar doar dacă ai sentimentul că trebuie să te ridici prin tine însuți la înălțimea standardelor Lui. Cea mai frumoasă parte a Evangheliei este cea care spune că, atât în privința caracterului nostru, cât și în privința modului în care ne trăim fi ecare aspect al vieții, Iisus Însuși ne ridică la înălțimea standardului, dacă ne dorim să ajungem acolo. 

Sursa: http://semneletimpului.ro/bloguri/inepuizabilul-iisus.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s